Kisvirag főz

Mert szeretek főzni

Majdnem hamburger

Ha lett volna hozzá zöldség, meg zsemle, már lehetett is volna hamburger, így csak fasírt sült hagymával és krumplival, sonkachipsszel :)
Az utóbbi időben nagyon kevés az időm – esténként, mire gép elé jutok nem munka céllal, már sem erőm, sem kedvem posztot írni. Sokszor még fénykép sem készül, bár mostanában megint kedvem van ha más nem, fotózni az ételeket. Minden hónapban bízom benne, hogy a következő könnyebb, lazább lesz, de aztán általában éppen fordítva sikerül. De egyszer majd csak úgy lesz :)
Ez a recept is egyszerű, könnyű, mégis finom. Tél végére épp alkalmas, amikor még hagyma van dögivel. (többek közt a hagymából indultunk, és úgy jött hozzá a többi).

Fasírt krumplival, sült hagymával és baconchipssel

 

Kellett hozzá (3 főre):

6-7 szem közepes krumpli
6-7 szem kisebb fej vöröshagyma
fél kg sertéscomb darálva
10-12 vékony szelet parasztsonka
kókuszzsír a krumpli sütéséhez
olívaolaj a hagyma sütéséhez
3 gerezd fokhagyma
só, bors
1 ek cukor

A fél kiló darálthúst apróra vágott sonka kövérjével, a fokhagymanyomón áttört fokhagymával, sóval, borssal ízesítem és jól összedolgozom, kicsit hagyom pihenni, majd a grillsütőn kisütöm. A vékonyra szelt sonkaszeleteket a grillsótő alsó kis serpenyőcskéiben ropogósra sütöm közben.
A krumplit megpucolom, hasábra vágom, és megsütöm, amíg a hús sül.
Ezzel egy időben a karikára vágott  hagymát kevés olajon serpenyőben sütöm. Félidőben megszórom egy kanál cukorral, és azzal sütöm, amíg szépen bekaramellásodik.
Ezt aztán szépen tányérra szedem, és friss, kertből szedett saláta(kóstolóval) fogyasztom :)

Facebook Twitter

Posted under: főétel / egytálétel, recept

Tagged as: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>