Kisvirag főz

Mert szeretek főzni

Medvehagymás laposkenyér

Lassan van egy hónapja is, hogy ez készült, de a február nem kimondottan a szabadidőről szólt. De most épp a vonaton ücsörgök, Szegedről Budapest felé, és végre tudtam időt szakítani :)
A receptet Gordon Ramsay Ultimate Cookery Course műsorában láttam, és annyira izgalomba hozott, hogy ha a férjem nem tart vissza, vasárnap este fél 11kor képes lettem volna nekiállni.
Így csak másnap délelőtt csináltam meg.
Ramsay póréhagymát használ hozzá, az nem volt, cserébe megbújt még a mélyhűtőben egy csokor medvehagyma, ami nagyszerű pótléknak bizonyult :)
Ráadásul mostanra medvehagymaszezon is lett, szóval semmi akadálya nem lesz megismételni :)

Medvehagymás laposkenyér

Kellett hozzá:

2-3 ek extra szűz olívaolaj
~300 gr durumliszt
1 csomag medvehagyma
kb deci víz
só, bors

Olajon (aki teheti, vajon) megfonnyasztom-pirítom a medvehagymát (póré vagy újhagymával is ér, de más zöldfűszert is tehetünk bele).
Ezt beleteszem a lisztbe további 1-2 ek olívaolaj társaságában, sózom, borsozom. Összekeverem, és kb 1 deci langyos vizet adok még hozzá, majd összedolgozom a tésztát, hogy rugalmas, jól nyújtható, nem ragadós masszát kapjak.
Ezt hagyom kb fél órát pihenni, majd lisztezett deszkán szétszedem 4-6 részre (függ attól, mennyi lett végül a liszt, és mekkora serpenyő van sütni), kinyújtom pár miliméter vastagra, és száraz, forró serpenyőben mindkét oldalát átsütöm.
Nagyon hasonló, mint ahogy én a tortillámat készítem, de a hagyma-zöldfűszer sokat dob rajta.

Csirkecsíkokat sütöttem mellé, valamint tartármártást (majonéz, mustár, tejföl, só, bors) kevertem, de ha már van, friss zöldséget, salátát is adhatunk hozzá :)

Facebook Twitter

Posted under: kenyérféle, recept

Tagged as: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>