Kisvirag főz

Mert szeretek főzni

Mézes-chilis csirke virágos salátával

Ez valójában egy egész csirke, és eredetileg rizzsel ettük, de sebaj. Így sokkal jobban mutat a kép, mint a már feltrancsírozott, de minden része egy kupacban van csirke, mivel amikor még egészben volt, elfelejtettem lefotózni :)
A salátáért pedig köszönet a Babakertnek. Régóta követem, ismerem őket, de ez volt az első alkalom, hogy vásároltam is terméküket, és ki lehet találni, hogy azért csábultam el, mert volt virág is a csomagban :)

méze -chilis csirke virágos salátával

 

Kellett hozzá (kb 4 főre):

1 egész csirke
4-5 gerezd fokhagyma
1 ek méz
1 ek chilikrém (Erős Pistától kezdve a GabCoig ízlés dolga :) )
1-2 ek olívaolaj
só, bors
1 doboz (100 gr) Babakert vegyes saláta (vagy bármilyen más salátakeverék, vagy köret :) )

A csirkét átmosom, leszárítom. A fokhagymát nyomón áttöröm, és a mézzel, chilikrémmel (jobb a krémes verzió, mint a szárított, mert egyenletesebben oszlik az íz), olajjal, sóval, borssal. Utólag azt mondom, tehettem volna bele többet, mivel az erőspista típusú, 3-5000 Scoville környéki krémből az egy evőkanál meg sem érződött. Mondjuk egy habanero vagy jalapeno krém (1-3millió Scoville) már máshogy muzsikált volna :)
Az összekevert pácot ecsettel egyenletesen szétkentem a csirkén, a belsejébe is jutott tisztességesen. Ha lett volna időm, pihentetem, de nem volt, így ment egyenesen a sütőbe. Először kb 15 percre 220 fokon, mellével felfelé, majd levettem 180 fokra (és hagytam kicsit szellőzni a sütőt), és megfordítva a csirkét visszatettem. Azt hiszem kb 35 percet volt még benn, de kellett volna még hagyni kicsit, az ízületeknél még kicsit véres-nyers maradt. (bár, van aki így szereti :) )
A salátát pedig ízlés szerint készítheti mindenki, vagy főzhet rizst, süthet krumplit. Én most Manzanillával locsoltam csak meg, és úgy ettük. Nem csak a pocaknak, de a szemnek is jól esett :)

Facebook Twitter

Posted under: főétel / egytálétel

Tagged as: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>