Kisvirag főz

Mert szeretek főzni

Brokkolis-sajtszószos zöld tortellini

A tortellini az, amit mindig keverek a raviolival. Igazából majdnem mindegy is, hogy hívjuk, mert a lényeg, hogy töltött tészta :)
Egy időben egész sokat csinálgattam, de most jó ideje nem volt, valahogy megfeledkeztem róla.
Aztán nemrégiben, mikor kitaláltam, hogy tésztát csinálok a spenótból (nem volt túl sok ugyanis), erősen gondolkoztam, hogyan legyen. Két nappal előtte brokkolis-sajtszószos penne volt, és maradt a szószból, és azzal is kezdeni kellett valamit. Mivel arra annyira nem vágytunk, hogy rá rakjuk, bevillant, hogy akkor tegyük bele :)
Így született meg. Rá nem is tettünk semmit (lehetett volna), csak egy kevés extra szűz olívaolajat. Meg reszelt sajtot :)
Még a zöldkaja fóbiás lányom is megevett belőle 7-et. Úgy tűnik, a tészta szeretet erősebb, mint a zöld utálat :)

brokkoli-sajtszószos tortellini

 

Kellett hozzá:
Egy főre főétkezésnek 15-20 darabot számoljunk

Házi zöld tészta (recept)
Brokkolis sajtszósz (recept)
reszelt sajt
extra szűz olívaolaj

A tésztát amilyen vékonyra tudtam, kinyújtottam. 3 decis CocaColás pohárral köröket szaggattam belőle, ebbe tettem fél teáskanálnyi sajtszószt (érezni fogjuk, kb mennyi fér bele). A sajtszósz legyen kihűlt, ha lehet, mert akkor összeáll-sűrűsödik, illetve lehetőleg sűrűbbre is főzzük.
A korongok közepére helyezzük a tölteléket. Hajtsuk félbe a tésztát, nyomkodjuk le, majd a felezőnél lévő két csücsköt fogjuk meg és húzzuk össze, miközben a félkör mentén úgy igazítsuk, hogy felhajoljon a széle.
Kell kevés gyakorlás hozzá, mire szépeket tud hajtogatni az ember, de ha egyszer ráérzünk a technikára, menni fog.
Figyeljünk, hogy ne legyen túl sok sem a töltelék, mert akkor nem lehet megfelelően összeragasztgatni a szélét (ha töltelékes lesz, nem fog tapadni a tészta).
Forró vízben kb 10 percig kell főzni, de érdemes tesztelni.
Lehet rá tenni még valami szószt/mártást, tejfölt, de simán kevés olajjal meglocsolva és sajttal megszórva is nagyszerű :)

Facebook Twitter

Posted under: előétel / köret, recept

Tagged as: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>