Kisvirag főz

Mert szeretek főzni

Lecsós csirkecomb

Az utóbbi időben elég sok Gordon Ramsay tévéműsort nézek (erről hamarosan külön poszt), és neki volt egy olyan tippje az elősütés kapcsán, hogy “more colour, more flavour”, azaz minél jobban van színe, annál jobb íze lesz.
Gondoltam kipróbálom, mert én korábban nem nagyon foglalkoztam azzal, hogy mennyire pirul meg vagy sem elősütés közben, a lényeg az volt, hogy meglegyen a kéreg/réteg, és ment is a sütőbe.
Szóval gyorsan kísérleti alanyt kerestem, és csirkecombként leltem meg.
Az ízesítésen gondolkoztam, volt egy jó vörösboros receptje  Ramsaynak, pont csirkecombbal, de annyi paradicsom volt itthon, amit muszáj pusztítani, hogy végül ennél a lecsós verziónál maradtam.
A patiszon úgy került bele, hogy volt itthon egy, amelyet még anyuék hoztak már nem is emlékszem mikor. Régen. :)
Lehet hozzá rizst csinálni köretnek, de önmagában is jó.

lecsós csirkecomb

 

Kellett hozzá (2-3 főre):

4 csirkecomb
3-4 szem paradicsom
2-3 paprika
1 közepes fej hagyma
1 patiszon
petrezselyem, só, bors, olívaolaj

A combokat elősütöm. Az is most hallott tipp, hogy a hús mindig legyen szobahőmérsékletű, mert egyenletesebben tud sülni, nincs akkora hőmérsékletkülömbség (logikus, eddig mégse gondoltam bele). Szóval most hagytam tovább pirulni, hogy szép színe legyen, és igyekeztem úgy forgatni, hogy mindenütt színt kapjon.
Sütőtálba tettem őket, és rájuk öntöttem az olajat, amiben sültek.
A zöldségeket felkockáztam. A hagymát lepirítottam, sóztam, borsoztam, majd beledobtam a paradicsomot, hagytam, hogy kis levet eresszen, majd mehetett bele a paprika és a patiszon. Átforgattam, és rádobtam a petrezselyemzöldet is. Fedő alatt hagytam kicsit összerotyogni, megkóstoltam, hogy elég fűszeres-e, majd ráöntöttem a csirkecombokra, lefedtem fóliával és nagyjából egy órát sütöttem a sütőben.
A hús omlós lett, és úgy érzem, valóban ízletesebb is.

Facebook Twitter

Posted under: főétel / egytálétel, recept

Tagged as: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>