Kisvirag főz

Mert szeretek főzni

Joghurtos spenóttal göngyölt csirkemell

A feladat adott volt: valami spenótosat és húsosat kitalálni úgy, hogy ne unjuk halálra magunkat tőle :) Nem volt egyszerű, mert elég sok spenótos finomság készült az utóbbi időben.
Mivel a tejtermékekkel hadi lábon álltam a hűtőmben, de joghurt volt, az látszott hogy az kerül majd a spenótba, akármi is legyen vele.
A csirkemell meg abból a 2 tanyasi csirkéből való, amit anyuéktól hoztam, akik talán Algyőről vagy arról a környékről hozták.
Nem túl fotogén étel, de igyekeztem a legtöbbet kihozni belőle :)

joghurtos spenóttal göngyölt csirkemell

Kellett hozzá (kb 4 főre):

2 kisebb csirkemell
~40 dkg spenót
~2,5 dl joghurt
só, bors
sajt, olívaolaj.

A csirkemelleket vékonyra vágom (már magasságilag, hogy göngyölhető legyen). Sózom, borsozom. A spenótot blansírozom, majd a joghurttal összekeverem és botturmixszal pürésítem. A csirkemellekbe göngyölök egy kanállal, szorosan egymás mellé teszem a göngyölegeket az olajjal kikent sütőtálban, majd a maradék spenótor trutyival leöntöm, kevés olajat csurgatok még a tetejére, sajtot reszelek rá, és 200 fokos sütőben kb egy órát sütöm.
Kókuszzsírban sült sültkrumplival tálaltam.

Facebook Twitter

Posted under: főétel / egytálétel, recept

Tagged as: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>