Kisvirag főz

Mert szeretek főzni

Brokkoli-sajtszószos penne

Érkezett a csomagban (vélhetően a babacsomagban) brokkoli. Szárasabb fajta, zsenge, finom. Ez utóbbi jelző azért érdekes, mert én nem szerettem a brokkolit. Bizonyos formáiban most sem szeretem, de a vele turbózott sajtszósz igazán nyerő tésztára. Sajnos a sajtszószt az intolerancia miatt újra kellett gondolnom. Mondjuk nem csak amiatt, ha fütyültem volna rá is problémás, ugyanis bár azt hittem, van itthon tejszín és vaj, nem volt.
Ezért alternatívát kerestem, így született meg a receptben látható sajtszószverzió, amihez külön jó is volt, hogy brokkolisnak szántam.
Kicsit híg lett, kevesebb víz kellett volna, de így is nagyon finomra sikerült.

Brokkolis sajtszószos penne

 

Kellett hozzá (kb 4 főre):

1 “csokor” brokkoli (nem tudom sajnos, mennyi lehetett, de nem kell sok)
~10 dkg reszelt sajt (most ementáliféle, mert az volt itthon)
4-5 deci alaplé
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál durumliszt
só, bors
kb 30-40 dkg száraztészta

A brokkolit apróra vágtam, és feltettem az alaplében főni (kockából. jobbak főznek rendeset :) ) Amikor megpuhult, beletettem a reszelt sajtot, sót, borsot, átkevertem, majd jöhetett a tejfölben elkevert liszt sűrítésnek. Az egészet így összeforraltam, hagytam kicsit sűrűsödni (ez a sok víz miatt annyira most nem jött össze, bár kihűlve sűrű lett.
Amíg ez elkészült kifőztem a tésztát, majd összekevertem. Lehet rá még reszelni sajtot igény szerint, de nem feltétlen szükséges.
A legjobb paradicsommal lett volna.

Facebook Twitter

Posted under: előétel / köret, recept

Tagged as: , , , , , , ,

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>