Kisvirag főz

Mert szeretek főzni

Wasabi: Napi menü

A Wasabi éttermet talán nem kell bemutatnom senkinek, ázsiai – japán vonalon talán egy egyik legerősebb brand. Sokat rendeltem tőlük házhoz, amíg Budapesten éltem/dolgoztam, és jópárszor voltunk is ott. Eleddig azonban mindig csak az allyoucaneat-es verzióban próbáltuk ki, ami igazából nem a legolcsóbb. Egy kellemes vacsorának a férjemmel vagy barátokkal megfelelő, de egy gyors ebédre nemigazán való.
Többször jártam mostanában a Szépvölgyi út felé, így nagy volt a kísértés, hogy bemenjek. Láttam, hogy van napi menüjük is, az viszont már egész baráti áron. 1400 Ft három fogás.Mivel azonban nincs választási lehetőség, tehát vagy tetszik, ami éppen van, vagy nem, kicsit lutri.

A legutóbbi alkalommal viszont végre mindhárom fogás olyannak ígérkezett, amire azt mondtam, szívesen enném, kipróbálnám, úgyhogy bementem.
Az előétel vegyes japán ízelítő volt, lazac, tonhalkrém, kalamári, rák, és még pár dolog, amire vagy nem emlékszem, vagy azonosítani sem tudtam :). Nem hatalmas adag, de az előételnek nem is ez a célja, és finom volt minden.
A főétel marhaszeletek voltak ceruzababbal és wasabihabbal. Nagyon jó párosítás, nagyon gusztusos, és finom kivitelezés, minőségi étel. Mondom ezt úgy, hogy egyébként nem is szeretem a babot. Ezt viszont jóízűen megettem.
Pár másik étterem gyakorlatával ellentétben itt inkább a hús volt túlsúlyban, kevesebb a köret, de nagyon jó volt így az arány, és pár falat husi még maradt is. (ha megeszem, nem fér a desszert :) )
A desszert csokifagyi erdei gyümölcs szósszal volt. Régen ettem ennyire finom csokifagyit, lenyűgözött, se nem túl édes, se nem túl keserű és az erdeigyümölcs savanykássága tökéletes kiegészítése volt.
Bár nagyon jó volt az első két fogás is, abszolút a desszert vitte a prímet :)
Az adagról: kellemesen jóllaktam, de nem ettem túl magam. Abszolút megéri azt az 1400 Ft-ot, ha épp fogunkra való van, mert másutt hasonló áron sokkal rosszabb kajákat adnak…
persze akinek a mennyiségi és nem a minőségi étkezés a fontos, az inkább ne próbálja ki a Wasabi menüjét :)
wasabi

 Kép innen.

Facebook Twitter

Posted under: Étterem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>