Kisvirag főz

Mert szeretek főzni

Tavasz van – Kertem

Bár még csak március közepe van, a kiskertemen egyre jobban látszik, hogy itt a tavasz.
Arról ugye írtam már, hogy tavaly nevelgettem mindenféle zöldséget. Természetesen nem kérdés, hogy idén is fogok, bár idén kicsit később kezdem: a gyerkőc miatt már nincs a lakásban hely palántát nevelni, így ami olyan (paradicsom, paprika, zeller), azt úgy fogom megvenni.
A tavalyihoz képest szeretném jobban dokumentálni – akkor külön blogot indítottam rá, de nem tartott sokáig a lelkesedés. Képek persze folyamatosan készültek, de azokat végül csak facebookon osztottam meg, így csak az ismerőseim láthatták.
Idén talán – ahogy a konyhablog is feltámadt – ez is jobban megy majd. Viszont most nem külön, hanem itt fogom megmutatni, hogyan növöget a kertem. Végül is, ez is a konyhához tartozik, hiszen minden ott fogja végezni :)

És hogy mi várható idén? 
A paradicsom, paprika, zeller mellett biztosan lesz még mángold, szeretnék retket, ha tudok szerezni, meg kellene próbálkozni a rukkolával.
Fűszernövényekből bazsalikomot, metélőpetrezselymet, borsikafűt tervezek (a rozmaringot már meg sem próbálom, többször is kudarcba fulladtam vele).
Még nem állt össze a teljes terv, a héten mondjuk muszáj lesz, mert van két futóárvácskám, meg egyéb virágot is szeretnék még, de ahhoz tudnom kell, mennyi szabad helyem marad, és hol (ugye nagyjából 12nm hasznosítható felületem van) :)

Nem említettem a medvehagymát, az oreganot, a snidlinget és a mentát, mivel ezek már nekiálltak növögetni a kertemben :)
Az oregano egyébként meglepett, nem gondoltam, hogy ugyan olyan szívós, masszív, szétterjedő növény, mint a menta (bár annyira nem agresszív szerencsére).
Teszem hozzá, a fél kertrészt, ahol a menta van, fel kellett 20-30 centi mélyen ásni és átmatatni, mert olyan szinten szétterjedt a menta. Nagyon figyelni kell rá, hogy ne másszon még jobban szét.

Képre kattintva nagyobb lesz.

Facebook Twitter

Posted under: Kert

Tagged as: , , ,

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>