Kisvirag főz

Mert szeretek főzni

Almafánk

A múlt hétvégén anyósomnál jártunk, és kaptam egy kupac sárga almát.
Mivel nekünk nincs hűvös kamránk, a lakás pedig 22-22,5 fokos, hamar fel kellett dolgozni, mert a melegben romlásnak indult. Szokás szerint megturkáltam a mindmegettét, és végül az egyszerű-de-nagyszerű almafánk receptnél kötöttem ki.

almafánk

 

Kellett hozzá (30db-hoz):

kb 600 gr alma (pucolva, reszelve, kinyomkodva ennyi)
kb 300 gr liszt
1 ek cukor
1 tojás
1 cs. sütőpor

Az almákat megpucoltam, lereszeltem botmixerrel pürésítettem, a levét kinyomkodtam (kb két deci lé jött ki, ezt a kislányom jóízűen megitta). Az almába belekevertem a tojást, a lisztet, a sütőport és a cukrot (a cukor elhagyható, de úgy ítéltem meg, a nem túl édes, de nem is savanyú almának jót tesz egy kis cukor). Nem áll össze olyan “kemény” tésztává, mint a rendes fánk, nem is kell olyan keményre csinálni, csak hogy ha kanállal kiveszünk belőle egy adagot, ne follyon szét.
Forró olajban evőkanál segítségével kiszaggatom (egy kiskanállal segítettem rá, hogy lecsússzon rendben a nagykanálról), és kisütöm.
Fahéjas porcukkorral fogyasztom.

Facebook Twitter

Posted under: desszert

Tagged as: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>