Kisvirag főz

Mert szeretek főzni

Kelbimbós paprikáskrumpli

A mai csomagban érkezett egy adag kelbimbó – szárastól, így mostmár azt is tudom, hol és hogyan nő ez a növény (kép erről a bejegyzés végén lesz). Az első gondolatom valami rakott kelbimbó, vagy csőben sült lett volna, de mivel semmilyen tejtermék nincs itthon, és mire párom hazaér a vásárlásból, kész kellene lenni az ételnek, ezért más irányba kezdtem gondolkodni. Felcsaptam a mindmegettét, ahogy ilyenkor szoktam, és rákerestem a kelbimbóra. Ott találtam a “kelbimbópaprikás” receptet. Nem volt túl bőbeszédű (ezért nem is linkelem külön), azt írta, hogy csináljunk paprikáskrumplit és amikor félig kész, tegyük bele a kelbimbót. Szóval csináltam paprikáskrumplit, és tettem bele kelbimbót :)

paprikáskrumpli kelbimbóval

 

Kellett hozzá:

400 gr kelbimbó (csomagból)
5-6 szem közepes-nagy krumpli (csomagból)
1 cs. csípős pörköltalap (saját paradicsom-paprika mélyhűtve)
1 fej vöröshagyma (csomagból)
2 gerezd fokhagyma (csomagból)
só, bors, őrölt paprika

A hagymákat megpucoltam, apróra vágtam, és olajon megfonnyasztottam. Sóztam, borsoztam, paprikáztam, majd rádobtam a mélyhűtött paradicsom és paprika keverékét, pici vizet öntöttem alá (hogy a paprika ne égjen le).
Kb 10 percig fedő alatt közepes hőfokon hagyom összerotyogni. Ekkor beledobom a megpucolt, felkockázott krumplikat, átkeverem, sózom, borsozom (az első adag biztosan nem elég) és fedő alatt további kb 20 percig főzöm. Amikor már majdnem puha a krumpli, beleteszem a blansírozott (már forró vízben 1-2 percig főzött) kelbimbókat. A nagyobbakat félbe vagy negyedbe vágom, a kisebbeket hagyom egészben.
Még 5-10 percig hagyom összefőni, majd kész is.
A csípős alap kellő pikánsságot adott neki.

száras kelbimbó

Facebook Twitter

Posted under: főétel / egytálétel, recept

Tagged as: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>