Kisvirag főz

Mert szeretek főzni

Lisztkészlet

lisztekMa megérkezett a lisztrendelésem a bio-csillag.hu webboltból, így elég szép “lisztgyűjteményem” lett :)
Ugye elég régóta magam sütöm a kenyeret, amihez sok liszt kell. Az idők folyamán a háromféle lisztből – fehér (BL-55, durum, graham – kenyér vált nálunk be.
Nem olyan rég kipróbáltuk a kenyérlisztet (BL-80) és kiderült, hogy ezzel még finomabb, sőt, még tovább is áll el.

A durum liszt sokáig probléma volt: kifogyott, amit olaszból hoztunk, és nem találtam a nagy hiperek polcain, másféle boltban meg ha volt, aranyáron mérték.
Aztán körbenéztem neten, és megtaláltam az említett webboltot. Akkor 250 Ft volt kilója, ami nagyon baráti a más helyeken 4-5-600 Ftos árhoz képest.
A mostani rendelésben már 298 Ft volt kilója, de még mindig megéri.
A kényelem mit diktál, jó áron volt kenyérlisztjük (BL-80 és BL-112 is, amit még nem próbáltam, kíváncsi vagyok rá, miként változtat a kenyéren) így rendeltem azt is, és kipróbálás jelleggel rozslisztet is.

A kenyérlisztet értelemszerűen kenyérhez, kenyérféléhez (pl grissini) használom, a durumlisztből szoktam galuskát/csipedettet csinálni tojás nélkül, sütikhez pedig fehér és rétesliszt megy.
Egyébként eddig a Nagyi titka lisztet vettük, és a fehérből és rétesből ezután is az marad, mert a Magyar Konyhában volt egy liszt-teszt, és ár-érték arányban ez lett az egyik legjobb liszt. (tény, hogy amióta az olcsóbb Gútairól átálltam, jobb, tartósabb a kenyér, bár én akkora különbséget nem éreztem, mivel vegyesen használom)

Csak a kenyérsütésre nagyjából havi 6 kiló lisztet használok el. Ezen felül változó, van, amikor több mindent sütök, vagy készítek, van amikor szinte semmit, kedv és ihlet kérdése is.

Facebook Twitter

Posted under: hozzávalók

Tagged as:

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>